maandag 9th november 2020

Netwerk DC1: Serverius netwerk

Update: Inmiddels zijn de nieuwe fibers actief, Serverius heeft er ook direct voor gekozen om onze uplinks om te swappen naar de nieuwste Huawei routers. Met als gevolg dat deze wisseling nu tevens lagere latency oplevert. Alle diensten werken nu dus weer optimaal en volledig redundant. Tijdens het omwisselen is er geen downtime geweest.

Update: Bij nader inzien lijkt er toch een fiber beschadigd te zijn van 1 van onze uplinks. Serverius gaat deze vervangen voor nieuwe exemplaren. Dit zal naar verwachting vandaag (11-11-2020) worden uitgevoerd, waarna we deze weer in gebruik kunnen gaan nemen. Het inschakelen van deze uplink zal hooguit enkele seconden packetloss opleveren maar geen downtime ten gevolg hebben.

Update: Alle diensten werken momenteel nog steeds zonder problemen. We wachten echter verder onderzoek van Serverius nog even af alvorens we de lijnen weer volledig activeren.

Update: Onderstaande reactie ontvingen wij van Serverius: The issue has been fixed but we still can't confirm that it is permanently solved. We will notify you once it is fixed permanently and provide more information.

Update: We hebben ervoor gekozen de router welke voor problemen zorgt momenteel op onze switching uit te schakelen. Op die manier is het weer stabiel. Serverius is echter nog steeds bezig met het oplossen van het probleem.

Momenteel is er een netwerk probleem gedetecteerd op het Serverius netwerk in DC1. De melding is doorgezet en de medewerkers van Serverius zijn hiermee bezig.